perjantai 24. helmikuuta 2017

Valmiin kuvareportaasin analyysi

Aloitusaukeamalla oli iso kuva Tokion keskustasta. Aukeamalla oli koko reportaasin otsikko, "Nousevan kulutuksen maa". Sivulla mainitaan myös että tekstin on kirjoittanut Leena Sharma ja kuvat on ottanut Petri Artturi Asikainen.

Toisessa kuvassa sanottiin että lämmitetyt wc-istuimet ovat japanilainen erikoisuus. Kuvassa on 4 wc-istuinsa odottamassa ostajaansa.

kolmannessa kuvassa on kolme kaverusta hampurilaisravintolassa pelaamassa videopelejä/kännykäpelejä. Kuvassa on meneillään lounastauko, jolla ehtii pelaamaan pikaisesti.

neljännessä kuvassa on japanilainen koulutyttö näyttämässä koristeltua kännykkäänsä. Kännkkäkoruna toimii pehmolelu ja kännykän kansi on koristeltu tekojalokivin, sydämin ja koristein, jotka näyttävät hieman leivonnaisilta. Kännykkä itsessään on oranssin värinen.

Viidennessä kuvassa on joukko tursteja puistossa. Yksi turisteista ottaa kuvia ja kaksi muuta näyttäisi olevan työmiehiä jotka ovat tulleet tekemään sopimusta tai jotain. Tai, siltä se ainakin näyttää.

Viides kuva on Tokion Takeshita Dori-ostoskadulta. Kuvassa on monen ikäisiä ihmisiä mutta eniten nuoria naisia. Kaikilla on ostoskassit käsiss paitsi kahdela ihmiselä: Miehellä jonka kädet on puuskassa ja turistilta näyttävällä nuorella, jolla on kännykkä. Katu on koristeellinen ja kuvassa näkyy kaari jossa on kukkia ja kissa ja kaikki ovat koristeita. Samassa kaaressa on jonkinlainen mainos.

kuudennessa kuvassa on sweet lolitaan pukeutunut nuori nainen. Sen päivän värikoodiksi oli valitty pinkki ja vaaelan sininen. Tytöllä on ruskeat kiharat, joka on todennäköisesti peruukki, ja hänellä on vaalean sininen ja pinkki laukku.

Reportaasin valtavan pitkässä tekstisssä puhutaan paljon siitä miten selainen kehitys niinkuin Japanissa, ei ole hyväksi ihmiselle. Kehitys mainitaan useammin kuin kerran ja valistetaan sitä miten nuorill eja aikuisille myytävä krääsä on ylittänyt kaikki mielikuvituksen ja hyvän maun rajat. Lolitoista sanotaan että he kuuluvat "söpöilykultttuuriin" (joka pitää osittain paikkansa).
Myös kaupunkilaiselämästä puhutaan paljon. muun muassa maailman vilkkaiman juna-aseman Shinjukun läpi kulkee arviolta 4 000 000 matkustajaa päivittäin.


(Kuvat kaitan myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valomaalaus

Tämä on ensimmäinen valomaalaus jonka olen tehnyt itse. En kertaakaan kouluaikoina saanut tällaista aikaiseksi, joten tein sen valmistumisen...