lauantai 11. helmikuuta 2017

Kuvareportaasi aiheesta japanilainen rock ja Visual Kei

Japanilainen rock sisältää todella paljon eri musiikkityylejä aina popista metal-musiikkiin asti. Videot voivat olla todella pirteitä tai todella synkkiä. Monet J-Rockia soittavat bändit ovat kuitenkin Visual Kei bändejä. Yksi ensimmäisistä Visual Kei-bändeistä on nimeltään X Japan. Termiä Visual Kei tosin käytettiin ensimmäisen kerran Buck-Tickin yhteydessä.
Visual kei on japanilaisen rockmusiikin alalaji jossa musiikin kanssa tärkeitä on huoliteltu ulkonäkö ja lavaesiintyminen.
Vaatetus on  hieman erilaista riippuen mikä Visual Kein alalaji on kyseessä vai onko kyseessä ihan pelkkä Visual Kei. Visual Kei on ottanut hieman vaikutteita goottityylistä ja siinä on yleensä tummia vaatteita. Oshare Kei, joka on Visual Kein alalaji, on hieman värikkäämpi. Alalajeja tosin on vielä muutama muukin: Kotekote, angura, eroguro, decorakin luokitellaan joiltain osin Visual Kein alalajiksi. Viimeisin Visual Kein alalaji on sentai. Mallistani tein kuitenkin ihan Visual Kein.


  
Jotkut muokkaavat jopa omia asusteitaan tai tekevät niitä itse. Yleisiä koristeita ovat ketjut, niitit, hakaneulat ja pinssit. Myös värin vaihtaminen voi olla joillekin tuttuja.

Mutta muoti ei ole ainoa asia mihin Visual Kei keskittyy. Musiikki on todella tärkeässä osassa genren kanssa ja näin ollen jjotkut heistä soittavat jotain soitinta ja kaikki kuuntelevat musiikkia.



Visual Kei on alkanut myös kuolemaan länsimaista. Ruotsalainen tubettaja Endigo kertoi eräällä videollaan asiasta ja laittoi liikkeelle sellaisen kuin #ResurrectVK. Monet ovat jakaneet hashtagin twitterissä ja instagramissa. Toivottavasti Visual Kei saadaan elvytettyä.

(Jos kuvassa tietokoneen näytöstä ei näy mitään, siinä lukee #ResurrectVK )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valomaalaus

Tämä on ensimmäinen valomaalaus jonka olen tehnyt itse. En kertaakaan kouluaikoina saanut tällaista aikaiseksi, joten tein sen valmistumisen...